Aishah

Mahkamah Sahkah Syarikat 100% Milik Aisyah Hijanah.

2024-02-05

Mahkamah Sahkah Syarikat 100% Milik Aisyah Hijanah. | AMANZING NARA : Ketika ditemui, Aisyah atau nama lengkapnya Aisyah Hijanah Azhari, 29, berkata, syarikat Hijanah yang diusahakan bersama suami kini sepenuhnya menjadi miliknya.

Aisyah

Hari ini (Isnin) kita baru sahaja habis perbicaraan untuk kes harta sepencarian yang kita sudah persetujui sebelum ini.

Hari ini selesai sudah semua dan disahkan oleh hakim. Syarikat Hijanah sebelum ini kita uruskan bersama tapi Alhamdulillah Alif pun sudah serahkan sepenuhnya atas nama saya.

Aisyah berkata demikian ketika ditemui selepas selesai prosedur harta sepencarian di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, pada Isnin.

PENJELASAN ALIF

Sementara itu, Alif berkata, pemberian syarikat tersebut bukan menunjukkan isterinya seorang yang tamak, sebaliknya berkata selayaknya diberikan kepada Aisyah.

Apa yang kita buat hari ini bukan menunjukkan isteri saya tamak, nak bolot semua.

Selayaknya Aisyah dapat sepenuhnya harta ini. Benda ini sepatutnya dibuat sebelum poligami. Isteri ada hak minta apa yang dia nak.

Sementara itu, ditanya mengenai pembahagian harta buat isteri kedua yang dikenali sebagai Fatin, Alif sambil tertawa berkata wanita itu mempunyai bahagian tersendiri.

Rezeki dia (Fatin) ada. Tak semestinya kita bagi (Aisyah) semuanya, Fatin tidak dapat apa. Aisyah sesuai dapat apa yang dia dapat.

Takkan yang diusahakan ini, yang kedua nak merasa. Biarlah Aisyah uruskan. Dia (Fatin) ada rezeki dia. Ada bahagian dia.

Sebelum ini, Aisyah mendedahkan segala harta sepencarian bersama suami telah dipindah milik penuh kepada dirinya. Harta sepencarian yang dimaksudkan termasuklah pegangan perniagaan tudung, rumah, kereta dan aset-aset lain.

BERITA TERDAHULU

Pempengaruh media sosial, Aisyah Hijanah menyangkal dakwaan segelintir pihak yang mendakwa kemelut rumah tangganya dengan suami, Alif Teega yang berlaku sebelum ini hanya sekadar pemasaran atau ‘marketing’.

Menerusi hantaran di Instagram Story, Aisyah berkata dakwaan tersebut berkemungkinan timbul apabila dia kelihatan tenang dan tidak sedih apabila diuji dengan masalah rumah tangga.

PENJELASAN AISYAH

Jelasnya, dia sebaik mungkin mengawal emosi dan perasaan agar tidak melakukan sesuatu tindakan yang memudaratkan.

Saya maklum tentang hal ini (dakwaan marketing). Eloklah kalau saya jelaskan dengan baik supaya orang tidak bersangka buruk.

Apa yang berlaku bukanlah marketing. Mungkin orang lihat saya tenang sahaja dan sampai sekarang seperti biasa-biasa dan tiada apa yang berlaku.

Saya cuba untuk bersangka baik dengan Allah dan setiap hari meminta jalan yang terbaik juga daripada Allah.

Saya cuba kawal diri dan emosi supaya tidak buat benda yang bukan-bukan. Biarlah tindakan itu dalam keadaan kewarasan, bukan mengikut emosi semata-mata.

Aisyah memaklumkan mengenai perkara itu ketika menjawab pertanyaan yang diajukan seorang pengikut menerusi sesi ‘Q & A’ di Instagram Story miliknya.

KONGSI AMALAN

Dalam masa sama, pemilik nama lengkap Aisyah Hijanah Azhari, 29, turut berkongsi amalan yang dilakukan untuk mencari petunjuk daripada Allah ketika dilanda musibah.

Salah satu tips daripada seorang kashaf yang saya jumpa, banyakkan solat sunat mutlak dan mohon kepada Allah untuk petunjuk yang baik.

Di samping menjaga mental dan fizikal supaya boleh berfungsi sebaiknya sebagai seorang manusia, ibu dan usahawan.

Saya laksanakan tugas sebagai isteri dengan baik, Alif juga begitu. Alhamdulillah kami baik-baik sahaja.

Banyak akaun di TikTok menggunakan nama saya yang muat naik mengenai kesedihan dan kesakitan, tetapi itu bukan daripada saya.

Terdahulu, Alif mengumumkan dia sudah bernikah lain. Katanya tujuan dia berkongsi perkara tersebut kepada umum kerana ingin mengelak sebarang fitnah terhadap dirinya, isteri dan keluarga.

Manakala, Aisyah turut mendoakan kebahagiaan Alif bersama madunya yang dikenali sebagai Fatin dan berharap orang ramai tidak bercakap buruk mengenai perkahwinan mereka.

Sumber : Ohbulan!

Jika anda nak tahu tempat makan best boleh ke website kami : TEMPAT MAKAN BEST

Artikel Lain