Wanita Ini Dapat 14k “Wang Tidak Dituntut” Ini Cara Dapatkan Duit Anda Semula Tetapi Ramai TAK TAHU !!!

| July 19, 2017 | 0 Comments

Wanita Ini Dapat 14k “Wang Tidak Dituntut” Ini Cara Dapatkan Duit Anda Semula Tetapi Ramai TAK TAHU !!! | Rasanya ramai yang baru tahu tentang “wang tidak dituntut” Ini. Baru-baru ini viral di media sosial info mengenai ‘wang tak dituntut’ yang ramai orang tak tahu akan kewujudan perkara ini. “wang tidak dituntut” ini merupakan wang daripada akaun bank kita yang dah lama tak update.

Seorang pengguna Facebook, Idah Binti Basri telah berkongsi kepada umum bagaimana cara untuk menuntut semula wang di beberapa akaun bank yang sudah lama tidak digunakan. Dah dia sendiri telah menuntutnya dan jangan terperanjat. Jumlah keseluruhan “wang tidak dituntut” beliau hampir RM14 ribu!

“Salam semua. Nk bgtau klu sesiapa ada akaun2 bank lama yg dah terbiar atau tutup tp masih ada duit di dlmnya, sbnrnya uoll boleh claim balik. Even rm20 30 ringgit diorg akan pulangkan pd kita. Just bawa ic ke Pej. Pendaftar Wang tak dituntut di ting 42 Menara Maybank.

Klu tak pasti just bg ic diorg cek n akn diberitahu ada duit utk dituntut atau tidak. Jika ada kena isi borang spt yg diarahkan. Kakyu tak sure yg dpt tu duit apa. Yg tau duit dr Citibank kredit card n ada diantaranya duit dr syrikat insurance. Kakyu selama ni tak sedar pun syrikat insurance ada bank in kan duit dlm akaun. Akaun tu dah berzaman tutup.
Pergi jgn tak pergi..kena rajin n usaha sikit haa tu ha dpt rm14k beb!!!”

Berikut cara semak wang tak dituntut

Serahkan MyKad anda di kaunter atau hadir sendiri ke mana-mana Jabatan Akauntan Negara yang tersedia di mana-mana negeri untuk membuat semakan.
Pegawai bertugas akan membantu anda membuat semakan melalui sistem dan anda berpeluang untuk mengetahui keputusan tidak kurang daripada lima minit selepas semakan dibuat.
Selain itu, anda juga berpeluang untuk mendapatkan penerangan dengan lebih lanjut tentang cara-cara untuk mengeluarkan wang anda daripada pegawai yang bertugas.
Wang tak dituntut bukan hanya terhad daripada akaun-akaun bank yang tidak aktif sahaja tetapi berkemungkinan bayaran rebat insurans, bayaran elaun atau bonus daripada syarikat tempat lama bekerja atau mana-mana firma yang berkaitan.

Sumber : Jabatan Akauntan Negara, Idah Binti Basri Via Ohbulan

P.S. 1 – Padah Tumpang Kereta Dinaiki 4 Gadis. Lelaki Ini DIR0G0L Bergilir² & Dibuang Dalam Semak !!!
P.S. 2 – Gaji RM 1600 Tapi Dah Ada Aset Bernilai SEJUTA Ringgit. Apa Yang Gadis Ini Lakukan Buat Ramai TAKJUB !!!
P.S. 3 – [VIDEO] Apa Yang Pengiring Kereta PM Jepun Ini Lakukan Buat Ramai KAGUM !!!
P.S. 4 – Askar Israel KANTOI Campak SESUATU Di sisi Mayat Warga Palestin Yg Buat Ramai GERAM !!!
P.S. 5 – Bila Tanya Ttg KEKAYAAN. Ini Jawapan Syed Mokhtar Yg Buat Ramai TERDIAM !!!

Tags: , , , ,

Category: Infomasi Semasa

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *