Terjumpa Keranda Misteri Berusia 140 Tahun, Lelaki Ini TERKEJUT Bila Melihat Isi Keranda Itu !!!

| July 24, 2017 | 0 Comments

Terjumpa Keranda Misteri Berusia 140 Tahun, Lelaki Ini TERKEJUT Bila Melihat Isi Keranda Itu !!! | Pasti kita akan terkejut apabila melihat keranda ketika sedang menggali tanah. Mana tak nya tiba-tiba ada keranda di halaman rumah. Hal ini terjadi pada seorang pekerja bangunan di Amerika Syarikat ini. Lelaki tersebut tanpa sengaja terjumpa sebuah “keranda misteri” ketika sedang menggali tanah di sebuah rumah.

Keranda itu mempunyai cermin ketika tanah liat dibuang dari permukaannya, dan dari dalam keranda tersebut tampak seorang gadis terbaring sambil memegang sekuntum bunga. Tubuh gadis itu masih utuh, membuat mereka yang melihatnya pun tercengang ! Tapi siapakah gadis remaja ini sebenarnya ?

Agar dapat menemukan keluarga si gadis dalam keranda tersebut, para pekerja kemudian menyerahkan keranda itu pada Garden of Innocence, yakni sebuah lembaga yang bertanggung jawab dalam pemakaman.

Seterusnya pihak Garden of Innocence terus mencari petunjuk dan ingin mengungkap misteri gadis tersebut.

Akhirnya baru diketahui bahawa sebelum perumahan itu dibangun, tanah itu sebenarnya merupakan tempat pemakaman umum, tapi keranda gadis itu tidak dipindah, dan dibiarkan di sana.

Setelah memeriksa dokumen pemakaman yang berkaitan, baru diketahui rupa-rupanya gadis remaja berusia dua tahun itu adalah Edith Howard Cook, yang meninggal pada tahun 1876.

Selepas itu mereka menghubungi cicit laki-laki bernama Peter Cook (82), dan menurut Peter Cook, Edith meninggal dunia karena masalah/gangguan gizi kala itu, dan ia sangat berterima kasih atas bantuan pihak Garden of Innocence, sehingga ia boleh bertemu Edith walaupun telah meninggal lebih dari satu abad silam.

Bukan main gembira dan terkejutnya Peter ketika mengetahui hal itu, karena ia tak pernah menyangka boleh bertemu lagi dengan Edith.

“Ini memberi saya peuang, untuk lebih mengenal keluarga saya.” Kata Peter gembira.

Setela itu ia juga merancang untuk menemui pihak pengelola Garden of Innocence, untuk upacara pemakaman Edith, dan mencari tempat yang tenang agar Edith boleh bersemadi dengan aman.

Pihak keluarga Edith juga akan menanggung kos untuk membuat keranda baru baginya, mencari sebuah taman pemakaman yang indah dan tenang, dan mengadakan upacara pemakaman ulang untuknya.

Setelah kisahnya tersebar luas, banyak orang yang datang sambil membawa bunga untuk memberi penghormatan kepada “Gadis Boneka” yang telah terlelap selama 140 tahun dalam tidur abadinya.

Dan Peter juga berjanji akan meluangkan waktu setiap pekan untuk menjenguknya, untuk menebus penyesalan abadinya.

Setelah 140 tahun lamanya terlelap dalam kesepian, akhirnya gadis belia bernama Edith ini menemukan keluarganya…dan semoga gadis manis ini bisa pergi dengan tenang dalam kedamaian abadi.

Sumber:- EraBaru

P.S. 1 – CCTV JPJ Rakam Imej Bungkusan Kain Kapan Dalam Kereta Warga Singapura Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – ANEH Suami Selalu Pulang Rumah Mak. Akhirnya Apa Yang Suami Buat Di Rumah Maknya TERBONGKAR !!!
P.S. 3 – Malam Pertama Saya Salin Pakaian Di Bilik Lain. Gara-Gara Ini Suami Buat Sesuatu Di LUAR JANGKA !!!
P.S. 4 – Suamiku Seorang Yang Amat Baik Tapi Disebabkan Satu SEBAB, Aku TERLANJUR Dengan Rakan Sekerja !!!
P.S. 5 – Seluruh Penduduk MURTAD. 30 Tahun Pakcik Ni TERPAKSA Solat Sendirian…. Allah Allah…

Tags: , , , ,

Category: Kisah Pelik, Kisah Viral

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *