Subhanallah ! Hutan PERTAMA Buatan Manusia Di Tengah Padang Pasir Membenarkan Kata² Nabi Tentang KIAMAT !!!

| July 9, 2017 | 0 Comments

Subhanallah ! Hutan PERTAMA Buatan Manusia Di Tengah Padang Pasir Membenarkan Kata² Nabi Tentang KIAMAT !!! | Dubai sememangnya sudah terkenal dengan bangunan tertinggi di dunia, pulau buatan yang besar dan kebanggaan akal budi, ianya juga bakal menjadi tempat bagi satu lagi tuntutan hebat untuk kemasyhuran Dubai.

Hotel pertama di dunia dengan hutan hujan sendiri dijadualkan dibuka di bandar padang pasir pada tahun 2018 – lengkap dengan pantai buatan manusia, kolam splash dan pokok-pokok yang mengeluarkan kabus.

Dengan kos pembinaan sebanyak 230 juta pound, Rosemont Hotel & Residences adalah contoh terbaru tempat mewah di emirat, yang kini layak menjadi destinasi percutian pelancong dan hab utama untuk perjalanan udara antara Barat Dan Asia.

Projek hotel dan apartmen lima bintang ini akan dikendalikan oleh jenama Hilton Curio, akan menawarkan pemandangan seluas 75,000 kaki persegi, hutan buatan manusia ketika ia dibuka kepada pelawat.

Ia akan ditempatkan di dalam podium lima tingkat di dasar dua menara 47 tingkat, dan dipenuhi dengan tanaman eksotik untuk memberikan tetamu merasai satu pengalaman yang unik.

Tarikan ini akan memenuhi keperluan keluarga kerana pantai dan kolam buatannya, dan merupakan hutan hujan yang pertama dibina di Timur Tengah.

Hotel ini akan mempunyai 450 bilik dan suite di sebuah menara yang juga akan mempunyai lobi di tingkat ke-26, sebuah kolam renang di tingkat atas yang meluas di pinggir bangunan, santapan, lounge VIP, spa dan bilik mesyuarat.


Kemudahan mesra keluarga yang lain termasuk kawasan permainan untuk kanak-kanak, lorong boling dan taman trampolin.
Terletak di tapak seluas tiga ekar, projek itu, yang dimiliki oleh Royal International, juga menyediakan 280 kediaman persendirian di menara pangsapuri perkhidmatan dengan kedai dan tempat untuk bersosial.
Menara hotel dan pangsapuri direka oleh ZAS Architects, yang mempunyai pejabat di Kanada dan Emiriah Arab Bersatu.

Perkara ini sedikit sebanyak mengingatkan kita tentang tanda-tanda kiamat yang telah diceritakan oleh nabi Muhammad Sallallahualaihi wasallam:

Dari Abu Hurairah Radhiallahu anhu bahawa Rasulullah S.A.W pernah bersabda :

“Kiamat tidak akan datang sehingga tanah Arab sekali lagi akan menjadi padang rumput dan sungai” [Diriwayatkan oleh Muslim (no hadis :157)

Sumber:- DailyMail

P.S. 1 – Kantoi MENGANDUNG, Pelajar STPM Kongsi Kisah Buat ‘PROJEK’ Di Sekolah Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – [VIDEO] Tak Tahan Jadi Mangsa R0G0L Ayah Tiri. Gadis Gantung Diri Secara Live MENGGEMPARKAN Dunia !!!
P.S. 3 – “Mungkin Sebab Rupa Saya Sama Dengan Ibu” 4 Tahun Jadi KEKASIH Ayah…Ayah PUNCA Aku Hamil 6 Bulan !!!
P.S. 4 – Lepas Roomate Aku Keluar Jumpa Pakwe Malam Tu, Aku Terus Tido. Dalam Gelap Aku Rasa Ada Orang PEGANG Tangan Aku Dan…
P.S. 5 – “Kena Tunggu Bisul MASAK Baru PICIT” Doktor DEDAHKAN Amalan Tunggu Bisul “MASAK” Boleh BAHAYAKAN Kesihatan !!!

Tags: , , , ,

Category: Berita Luar Negara

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *