Ini Soalan MAUT Dari Ahmad Deedat Yang Paderi Kristian Tak Terjawab Sampai Sekarang !!!

| July 4, 2017 | 0 Comments

Ini Soalan MAUT Dari Ahmad Deedat Yang Paderi Kristian Tak Terjawab Sampai Sekarang !!! | Syekh Ahmed Hussein Deedat atau ‘Ahmed Deedat’ atau ‘Ahmad Deedat’ lahir 1 Julai 1918 – meninggal 8 Ogos 2005 pada umur 87 tahun merupakan seorang cendikiawan Islam dalam bidang perbandingan agama. Dia juga merupakan seorang pengarang, pengajar, dan juga pemidato.

Dia dikenali sebagai salah seorang yang handal dalam debat terbuka tentang masalah keagamaan. Pada 1957, Deedat bersama dua orang rakannya, mendirikan Islamic Propagation Centre International (IPCI) dan dia menjadi presiden hingga 1996. Deedat meninggal dunia pada tahun 2005 akibat stroke yang telah dideritanya sejak tahun 1996.

Ahmed Deedat menjumpai sebuah buku berjudul Izharul-Haq yang berarti “menyatakan kebenaran”. Buku ini mengandungi materi debat dan keberhasilan usaha-usaha umat Islam di India yang sangat besar dalam memberikan argumen balasan kepada para misionaris Kristian yang melakukan misi penyebaran agama Kristian dibawah penguasaan Kerajaan Inggeris dan pemerintah India. Secara khusus, idea untuk berdebat telah berpengaruh besar dalam diri Ahmed Deedat.

Beberapa minggu setelah itu, Ahmed Deedat membeli Injil pertamanya dan mulai melakukan debat dan diskusi dengan siswa-siswa misionaris. Ketika siswa misionaris tersebut mengalah dalam menghadapi argumen balik Ahmed Deedat, dia secara pribadi memanggil guru teologi mereka dan bahkan pendeta-pendeta di daerah tersebut.

Keberhasilan-keberhasilan ini memberi semangat Ahmed Deedat untuk berdakwah. Bahkan perkahwinan, kelahiran anak, dan persinggahan sebentar selama tiga tahun ke Pakistan sesudah kemerdekaannya tidak mengurangi keinginannya untuk membela Islam dari penyimpangan-penyimpangan yang memperdayakan dari para misionaris Kristen.

Dalam satu debat beliau bersama seorang paderi, dia telah bertanyakan kepada paderi tersebut satu soalan yang sehingga sekarang tiada yang mampu menjawabnya. Iaitu adakah terdapat pernyataan daripada Jesus sendiri yang mengatakan “Aku adalah tuhan” dan “Sembahlah Aku”

Jom kita saksikan dialog beliau bersama paderi yang buat ramai kagum..

Sumber:-Khalifah Media Network

P.S. 1 – CCTV JPJ Rakam Imej Bungkusan Kain Kapan Dalam Kereta Warga Singapura Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – ANEH Suami Selalu Pulang Rumah Mak. Akhirnya Apa Yang Suami Buat Di Rumah Maknya TERBONGKAR !!!
P.S. 3 – Malam Pertama Saya Salin Pakaian Di Bilik Lain. Gara-Gara Ini Suami Buat Sesuatu Di LUAR JANGKA !!!
P.S. 4 – Suamiku Seorang Yang Amat Baik Tapi Disebabkan Satu SEBAB, Aku TERLANJUR Dengan Rakan Sekerja !!!
P.S. 5 – Seluruh Penduduk MURTAD. 30 Tahun Pakcik Ni TERPAKSA Solat Sendirian…. Allah Allah…

Tags: , , , ,

Category: Agama

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *