[VIDEO] Saksi Kejadian SEKSA Zulfarhan. Adakah Boleh Juga Disabitkan Kesalahan? Ini Jawapan Kamal Affendi !!!

| June 19, 2017 | 0 Comments

[VIDEO] Saksi Kejadian SEKSA Zulfarhan. Adakah Boleh Juga Disabitkan Kesalahan? Ini Jawapan Kamal Affendi !!!  | Umum mengetahui bahawa kes pembunuhan arwah Zulfarhan telah menarik perhatian ramai dan ekoran kisah dan peristiwa sedih itu berlaku, ramai netizen mula mempersoalkan tentang sikap si pelaku dan rakan sekeliling seperti tiada belas ehsan terhadap mangsa. Antara perkara yang di tanya oleh orang ramai di manakah rakan-rakan yang lain ketika arwah sedang di buli, di pukul dan mengerang sakit berhari-hari tanpa di rawat di hospital?

Adakah masing-masing terlepas pandang atau sengaja untuk tidak masuk campur?

Umum mengetahui sekolah tentera memang di asuh dengan cara yang agak keras, tidak manja seperti di tempat lain.

Namun dengan kes arwah Zulfarhan ini, sepertinya tiada yang mempedulinya bahkan ibunya sendiri sangat sedih sepanjang anaknya di perlakukan sebegitu, dia dan keluarga tidak di maklumkan walaupun cuma dengan sepotong ayat. Mereka hanya di maklumkan secara rasmi apabila arwah sudah meninggal.

Dalam satu penjelasan yang di berikan oleh Pakar Analisis Jenayah iaitu Saudara Kamal Affendi, kata beliau seseorang yang menjadi saksi dan tahu akan apa yang berlaku kepada seseorang mangsa buli atau bunuh namun tidak melaporkan hal itu kepada pihak berwajib maka mereka juga boleh di sabitkan dengan jenayah itu dengan niat subahat.

Rakaman video itu dan penerangan ada di perjelaskan di sini. Semoga yang di tahan itu benar-benar di bicarakan dengan seadilnya dan menjadi pengajaran juga kepada ramai orang supaya prihatin dengan keadaan rakan sekeliling.Penerangan ini adalah untuk semua kes jenayah yang berlaku termasuklah untuk kes rogol,pembunuhan dalam bentuk lain dan sebagainya.Kes buli dan bunuh Zulfarhan adalah sebagai satu contoh sahaja.

Sumber:- KisahDunia

P.S. 1 – CCTV JPJ Rakam Imej Bungkusan Kain Kapan Dalam Kereta Warga Singapura Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – ANEH Suami Selalu Pulang Rumah Mak. Akhirnya Apa Yang Suami Buat Di Rumah Maknya TERBONGKAR !!!
P.S. 3 – Malam Pertama Saya Salin Pakaian Di Bilik Lain. Gara-Gara Ini Suami Buat Sesuatu Di LUAR JANGKA !!!
P.S. 4 – Suamiku Seorang Yang Amat Baik Tapi Disebabkan Satu SEBAB, Aku TERLANJUR Dengan Rakan Sekerja !!!
P.S. 5 – Seluruh Penduduk MURTAD. 30 Tahun Pakcik Ni TERPAKSA Solat Sendirian…. Allah Allah…

Tags: , , , , ,

Category: Infomasi Semasa

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *