[VIDEO] Aksi Raja Bomoh ‘PAGAR’ Malaysia Daripada SERANGAN Korea Utara Yang Buat Ramai PENING !!!

| March 12, 2017 | 0 Comments

[VIDEO] Aksi Raja Bomoh ‘PAGAR’ Malaysia Daripada SERANGAN Korea Utara Yang Buat Ramai PENING !!! | SEPANG – Individu yang mengelarkan dirinya Raja Bomoh Dunia sekali lagi tampil dengan ritual terbaru untuk menyelamatkan negara ini seandainya di serang Korea Utara.

Menurut Datuk Mahaguru Ibrahim Mat Zin selain memastikan maruah serta kedaulatan negara dipertahankan, ritual tersebut bertujuan untuk memastikan 11 rakyat Malaysia yang ditahan sejak 7 Mac lalu dibebaskan dalam masa terdekat.

“Ritual Datuk pada kali ini untuk bertujuan untuk memagar (melindungi) Malaysia dari sebarang ancaman atau serangan negara luar khususnya Korea Utara.

“Selain daripada itu, upacara ini juga untuk melembutkan hati pemimpin tertinggi Korea Utara agar segera membebaskan 11 rakyat Malaysia ditahan sekaligus memulihkan isu yang semakin berlarutan ini” katanya kepada portal Smasa News sejurus selepas ritual tersebut diadakan petang tadi.

Dalam ritual tersebut Ibrahim bersama beberapa orang pengikutnya dilihat mengunakan teropong, 2 biji kelapa dan 5 buah meriam buluh sebagai simbolik selain berdoa bagi memastikan keselamatan rakyat di negara ini.

“Ritual yang Datuk lakukan ini bukan untuk memprovokasi mana-mana pihak, tapi hanya sekadar langkah awal bagi memastikan konflik ini dapat diselesaikan segera.

“Sebab itu Datuk hanya guna meriam buluh sebagai simbolik dan petua orang dahulu kala ketika diancam pihak musuh,” katanya lagi.

Ibrahim turut menyeru seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira kaum, agama dan fahaman politik untuk sama-sama mempertahankan maruah negara dalam menghadapi ancaman Korea Utara.

Hubungan diplomatik antara kedua negara mula terjejas berikutan pembunuhan Kim Jong nam, abang tiri kepada pemimpin tertinggi Korea Utara yang dibunuh menggunakan agen saraf VX di lapangan terbang antarabangsa (KLIA2), 13 Februari lalu.

Berikutan itu,  kerajaan mengusir Duta Korea Utara, Kang Chol dalam tempoh 48 jam kerana berterusan bertindak membuat tuduhan tidak berasas kepada negara dan menggelarkannya Persona Non Grata.

Walaubagaimanapun, Korea Utara bertindak balas dengan menahan 11 rakyat Malaysia di Korea Utara, namun dua daripada mereka selamat keluar daripada sana dan kini berada di Beijing.

Video:-

Sumber;- Smasa News

P.S. 1 – Padah Tumpang Kereta Dinaiki 4 Gadis. Lelaki Ini DIR0G0L Bergilir² & Dibuang Dalam Semak !!!
P.S. 2 – Gaji RM 1600 Tapi Dah Ada Aset Bernilai SEJUTA Ringgit. Apa Yang Gadis Ini Lakukan Buat Ramai TAKJUB !!!
P.S. 3 – [VIDEO] Apa Yang Pengiring Kereta PM Jepun Ini Lakukan Buat Ramai KAGUM !!!
P.S. 4 – Askar Israel KANTOI Campak SESUATU Di sisi Mayat Warga Palestin Yg Buat Ramai GERAM !!!
P.S. 5 – Bila Tanya Ttg KEKAYAAN. Ini Jawapan Syed Mokhtar Yg Buat Ramai TERDIAM !!!

Tags: , , , ,

Category: Kisah Viral

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *