Ini Punca Kenapa Pesawat Netanyahu MENGELAK Lalu Ruang Udara Indonesia !!!

| February 23, 2017 | 0 Comments

Ini Punca Kenapa Pesawat Netanyahu MENGELAK Lalu Ruang Udara Indonesia !!! | BAGI orang lain, penerbangan dari Singapura ke Sydney hanya mengambil masa tujuh jam atau lebih, tetapi tidak bagi Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu, apabila penerbangannya terpaksa mengambil masa lebih 11 jam.

Memetik laporan The Washington Post, perkara itu berlaku kerana syarikat penerbangan yang membawa Netanhayu iaitu- El Al, syarikat penerbangan negara Israel – sengaja mengelakkan ruang udara Indonesia.

Berdasarkan data yang dikeluarkan oleh FlightAware, penerbangan yang membawa pemimpin Israel itu terpaksa melencong luar biasa ketika melakukan penerbangan dari Singapura ke Australia.

Seperti diketahui umum, Indonesia mempunyai penduduk Islam terbesar di dunia. Seperti negara majoriti Islam yang lain, negara ini tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel kerana konflik negara berkenaan dengan Palestin.

Dalam hal ini, difahamkan, Indonesia tidak memberikan El Al akses kepada ruang udara negaranya, sebelum ini kedua-dua negara telah dilaporkan secara tidak rasmi cuba mempertingkatkan hubungan diplomatik mereka pada 2012.

Walau bagaimanapun, apabila Netanyahu menggesa Indonesia untuk menormalkan hubungan diplomatik pada tahun lepas, kerajaan Indonesia berkata ia akan berbuat demikian hanya apabila rakyat Palestin diberikan sebuah negara merdeka.

Sumber:-SinarHarian

P.S. 1 – Kantoi MENGANDUNG, Pelajar STPM Kongsi Kisah Buat ‘PROJEK’ Di Sekolah Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – [VIDEO] Tak Tahan Jadi Mangsa R0G0L Ayah Tiri. Gadis Gantung Diri Secara Live MENGGEMPARKAN Dunia !!!
P.S. 3 – “Mungkin Sebab Rupa Saya Sama Dengan Ibu” 4 Tahun Jadi KEKASIH Ayah…Ayah PUNCA Aku Hamil 6 Bulan !!!
P.S. 4 – Lepas Roomate Aku Keluar Jumpa Pakwe Malam Tu, Aku Terus Tido. Dalam Gelap Aku Rasa Ada Orang PEGANG Tangan Aku Dan…
P.S. 5 – “Kena Tunggu Bisul MASAK Baru PICIT” Doktor DEDAHKAN Amalan Tunggu Bisul “MASAK” Boleh BAHAYAKAN Kesihatan !!!

Tags: , , , ,

Category: Berita Luar Negara

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *